Kapcsolat

Kopácsi Füves Porta

Cím: 9764 Csempeszkopács,
Árpád tér 3.
Telefon: +36-20-333-1382
Mobil: +36-30-552-8975
E-mail: kopacsi.fuvesporta@gmail.com


Pályázat


A Horner Szolgáltató Kft. 1996 óta működő vállalkozás. Fő tevékenysége a gépi földmunka, közművezetékek fektetése.

2009 nyarán vásároltuk meg a szomszédságunkban megüresedett, leromlott állapotban lévő régi falusi házat, portát. Az év végével adtuk be pályázatunkat “Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez igénybe vehető támogatás” elnyerésére.

Csaknem két év elteltével foghattunk neki a tényleges munkának 2011 év őszén. Volt teendő bőven, ezt alátámasztják a kiindulóállapotot bemutató fotók.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Falusi vendégház az Árpád kori templom tövében Csempeszkopácson” című pályázatunkon 9 938 322 Ft támogatási összeget kaptunk.

Az épület teljeskörű felújításával alakítottuk ki a Kopácsi Füves Porta névre keresztelt vendégházunkat. Három szobát láttunk el zuhanyzó-WC helyiséggel, s hála gondos mestereinknek régi fényébe öltöztettük a konyha lelkét adó kemence-tűzhely együttest. Modern gépészettel látjuk el az épület fűtési és használati melegvíz igényét. A meglévő épület folytatásaként létrehozott szauna-fürdő-mosdó helyiség a szolgáltatásaink körét bővíti vendégeink számára.

2012 decemberében kaptuk meg működési engedélyünket, 2013 kora tavaszán adtuk át ünnepélyesen is vendégházunkat. (Az újságcikk megtekintéséhez kattintson ide!)

Tagjai vagyunk a Falusi Turizmus Országos Szövetségének, négy napraforgós minősítéssel rendelkezünk.

Csatlakoztunk a Szombathelyi Turisztikai és Testvérvárosi Egyesülethez, melynek keretein belül működik a kistérséget is összefogó TDM szervezet a Savaria Turizmus Nonprofit Kft lelkes csapatának jóvoltából.

 

2013 év végén nyújtottuk be következő pályázatunkat, mely a már működő vendégház környezetének megszépítésére, fejlesztésére irányult.

Turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével

2013-ban nyújtandó támogatások jogcímre 8 677 350 Ft-ot nyertünk el.

A fejlesztés keretében parkosítottuk az udvart, automata öntözőrendszert fektettünk,  burkolatok építésével pihenőhelyeket alakítottunk ki. Udvari kemencét, aszalókemencét, tűzhelyet és tűzrakót építettünk. A meglévő pince tetőterének felújítását végeztük el. A Porta körül kerítést, kapukat építettünk. Udvari bútorokat és fajátékokat készíttettünk. Egy baromfiudvart is kialakítottunk, ahol vendégeink “belekóstolhatnak” a falusi élet hétköznapjaiba.


Kapcsolódó galéria
Vissza az előző oldalra!
Kopácsi Füves Porta - MagyarKopácsi Füves Porta - Német