Kapcsolat

Kopácsi Füves Porta

Cím: 9764 Csempeszkopács,
Árpád tér 3.
Telefon:
+36-20-333-1382
Mobil:
+36-30-552-8975
E-mail:
kopacsi.fuvesporta@gmail.com


Bemutatkozás


NTAK REGISZTRÁCIÓS SZÁM: EG19011742

Kedves Látogatónk!

Még sosem találkoztunk ezen az oldalon? Vagy talán  már volt a vendégház lakója?

Ismeretlenként vagy ismerősként is érdemes belepillantani falusi szálláshelyünk történetébe, lehetőségeibe.

 

A vendégház -melyet a Kopácsi Füves Porta névre kereszteltünk -, Vas megye egyik kis településén, Csempeszkopácson található.

 

Könnyen rátalálhat az ide érkező, mert az Árpád kori román stílusú épületek egyik gyöngyszemeként számon tartott templom tövében, az Árpád tér sarkában áll.

Csempeszkopácson élni – különleges életérzés. Ebből az érzésből szándékozunk megmutatni a falusi vendégházba érkezőknek, hogy tőlünk eltávozva képzeletbeli batyujukban az itt megélt apró kis csodákat magukkal vigyék.

 

A ház egy századfordulón épült falusi gazdaember portája volt.

 

Magába foglalta mindazokat az akkori életvitelhez tartozó jellegzetességet, amely fontos lehetett a mindennapi élet szempontjából: kút az udvaron, lakókonyha rakott tűzhellyel, pince, istálló és gazdasági épületek.

 

A ház a későbbi évtizedekben is megőrizte jellegét. 2009-ben került tulajdonunkba.

 

A kor szellemének megfelelően stílusát megőrizve alakítottuk ki a vendégház mai formáját és képét.

 

Ennek megfelelően ma három szobával, és szobánként fürdőszobával, közös lakókonyhával rendelkezik az épület. A tetőtérben egy kisebb közösségi tér készült, az épület bővítéseként szaunaház. Az istálló átalakítása és korszerúsítése során épült meg egy nagyobb közösségi tér is és egy kézműves sörfőzde.

 

Minden szoba külön zuhanyzó-WC helyiséggel rendelkezik.

 

A legnagyobb szoba – Kamilla elnevezésű. Berendezésének különleges hangulatot ad az eredetileg is itt létezett, általunk restauráltatott ónémet hálószobabútor, amely lehetőséget ad az időutazásra.... Ebben a szobában 2+2 személy pihenhet.

 

A Csipkebogyó apartmanban 2+2 vendégnek akad hely. S mivel apartman, önállóan, a saját kis teakonyhájával, hűtőszekrényével is bérelhető.

 

A legkisebb szobánk a Levendula nevét viseli. 2 vendég elhelyezésére alkalmas. Külön bejárata van az udvar felől is...

 

Nagy örömünk, hogy gondos mestereink révén a konyhában eredeti szépségében és kifogástalan működésre képesen őrizhettük meg a tűzhelyet, s a hozzá kapcsolódó kemencét. A modern konyha felszerelései mellett így a hagyományos főzésre, sütésre is mód kínálkozik nálunk.

 

Az udvarban van az aprócska pincénk, ahol együttműködésünk révén a helyi, Mándli borház finomabbnál finomabb borait kóstolhatják meg vendégeink.

 

A pince padlásterében “szénaszállás” van. Nyáron, hálózsákban romantikus éjszakai szálláslehetőség ez fiataloknak és örökké fiataloknak egyaránt.

 

Az Árpád tér, a templom szakrális hangulata, a Füves Porta semmivel össze nem hasonlítható nyugalma mellett az aktív pihenésre is gondoltunk.

 

A szaunaházban egy finn- és infrakabin kombinációja szolgálja a testi-lelki megtisztulás, megújulás perceit.

 

Az udvaron fedett sakkozó és pingpongasztal várja a testi és szellemi sportok híveit.

 

A padlás közösségi terében nyugodt körülmények között lehet tanácskozni, beszélgetni vagy bármilyen kiscsoportos foglalkozást rendezni.

 

A csatlakozó kézműves sörfőzde igény esetén alkalmat ad a nedű barátainak vezetett főzdelátogatáson és kóstolón való kikapcsolódásra.

 

Az keressen minket, aki igazán szeretné kipihenni magát, feledve a nagyváros lüktetését, a napi rohanást.

 

Kellemes, csendes, madárcsicsergős kertben, csobogó patakocskánk mellett megteheti ezt.

A házban nincs televízió, rádió, ezekről "le kell mondania", aki nálunk pihen. Helyettük van viszont árnyat adó vén diófa, kemence és udvari sparhelt, bográcsozó-tűzrakó. Van Mangó vizsla, Angyal puli, baromfiudvar és legelésző lovak.

 

 
Vissza az előző oldalra!
Kopácsi Füves Porta - MagyarKopácsi Füves Porta - Német